sâmbătă, 15 martie 2014

Când munca-și face drum, de obicei urmează lauda

Ripensia a disputat deja primele două meciuri oficiale din 2014, debutând atât în noul sezon de Cupa României, competiție ce ne-a adus atâtea satisfacții anul trecut, cât și în returul campionatului Ligii a V-a.

Înainte de aceste meciuri oficiale, „Ripi” a disputat o serie parcă interminabilă de meciuri amicale (optsprezece), din care a câștigat șapte, a pierdut opt și a terminat la egalitate trei. Cele opt înfrângeri au avut loc în fața unor echipe din eșaloanele superioare (Liga a IV-a, Liga a III-a, Liga a II-a).

În faza județeană a Cupei, Ripensia a întâlnit pe Unirea Jimbolia, echipă din Liga a VI-a, Promoție, Seria I, același nivel competițional precum cel din care pornea Ripensia după reînființare - dar în altă competiție (Liga a VI-a, Campionatul Municipal Timișoara). La pauză, scorul era de 1-0 pentru „Ripi”, prin golul lui Uzun. Briciu a mai marcat două goluri pe final, într-un meci destul de disputat. „Ripi” merge mai departe, cu scopul declarat de a apăra trofeul județean cucerit anul trecut.

Azi s-a reluat și campionatul, ripensiștii învingând cu greu pe Tricoul 1 Iunie, echipă aflată în a doua jumătate a clasamentului și pe care „Ripi” o spulbera în prima etapă a turului și în același timp a acestei ediții de campionat cu 5-0. Golul victoriei a fost marcat în inferioritate numerică de nimeni altul decât Briciu, după ce Uzun și-a lăsat echipa în zece, fiind eliminat în minutul 62.
Uzun, accidentat la datorie. Foto: ripensiatimisoara.ro
FC Ripensia rămâne așadar lider în campionat, la șase puncte de Variaș, în timp ce Ripensia Primavera se află pe locul patru în seria I a Campionatului Municipal Timișoara, la șase puncte distanță de liderul ASU Politehnica II.

Ripensia începe anul într-o scădere vizibilă de formă, dar are timp să se trezească după ce-a adormit nițel pe o ureche. Cei care credeau că promovarea e doar o problemă de timp, s-au înșelat. E nevoie de multă muncă și sudoare, meciuri grele pe terenuri proaste - astea-s furcile caudine prin care „Ripi” trebuie să treacă pentru a se căli și pentru a simți cu adevărat gustul autentic al promovării.

Oricând, alături de „Ripi”!
Tempo Ripensia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu