joi, 7 noiembrie 2013

Recapitulare

Prins cu o răceală trecătoare și-apoi cu treburi la fel de pasagere, n-am mai apucat să scriu nimic despre Ripensia o perioadă, omițând câteva meciuri importante.

În campionat, „Ripi” e lider după 2-8 cu Mureșul Cenad, în deplasare, 10-0 acasă, cu Voința Valcani și 7-0 tot acasă, cu Spartak Gottlob. Pe locul secund, la doar trei puncte distanță, a urcat Becicherecu Mic II și pe trei se află Variașul, la egalitate de puncte cu „pizzarii”. Fostul lider, Comloșu Mare, e pe patru, cu 25 de puncte.

Ripensia mai are de jucat doar trei partide din tur: în deplasare cu Glentoran Carani, acasă cu Unirea Grabați și din nou la Carani, cu AS Carani.

În Cupă, după cum bine știm, Ripensia și-a terminat traseul fulminant pe „Dan Păltinișanu”, unde a fost învinsă de vicecampioana țării, Pandurii Târgu-Jiu, cu 0-3, lăsând în urmă o poveste de spus nepoților. Așteptăm cu interes faza județeană a ediției următoare a Cupei României.

Printre toate aceste meciuri oficiale s-a strecurat și un amical cu formația UTA „Bătrâna Doamnă”, din Liga a IV-a (nu este aceeași cu UTA din Liga a II-a). Din păcate, acest amical jucat acasă la arădeni a fost pierdut de ai noștri cu 4-1.

Înfrângerea cu Pandurii a fost taxată rapid de domnul Suciu, care și-a criticat jucătorii la conferința de presă de după meci. Eu, unul, ca suporter absolut încântat de ce-a realizat acest club într-un timp atât de scurt, nici nu aș îndrăzni să fac așa ceva. Sunt totuși sigur că domnul Suciu știe mult mai bine ce spune în plan fotbalistic și nici nu mă așteptam la un discurs de tipul „atât s-a putut” - ar fi fost împotriva mentalității sănătoase de învingător; doar că nu cred că jucătorii ar fi meritat să fie muștruluiți atât de tare în public. În rest, discursul domnului Suciu este impecabil - dacă nu l-ați văzut încă, o puteți face mai jos:


Am apreciat pe domnul Pustai, antrenorul Pandurilor, care s-a declarat încântat de ce se întâmplă la Ripensia, în ciuda faptului că nu știe prea multe despre club.

Și pentru că recapitulările sunt scurte, iar ce era de zis în mare s-a tot scris prin presă în zilele de după marele meci, mă opresc aici :)

Tempo Ripensia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu