luni, 16 septembrie 2013

ULTIMA ORĂ: Ripensia Timișoara - Universitatea Cluj în șaisprezecimi!

Site-urile de știri anunță rezultatul tragerii la sorți de la FRF: Ripensia Timișoara - Universitatea Cluj în șaisprezecimi! Echipă de bătut și avantajul de a găzdui partida! Voi reveni cu amănunte.

Update: Ripensia continuă seria meciurilor împotriva echipelor cu blazon. La mijlocul săptămânii viitoare, întâlnim echipa în compania căreia am disputat finala a ediției inaugurale a Cupei României, în 1934. Atunci, într-un meci de poveste, disputat pe stadionul „Electrica” (ce a existat la doi pași de actualul „Electrica”, a fost redenumit mai târziu „UMT” și care astăzi nu mai există), Schwartz, Dobay și Ciolac au adus victoria echipei noastre cu 3-2, după ce clujenii ne-au egalat succesiv la unul și, respectiv, două goluri.

Nemulțumiți de faptul că finala nu fusese disputată pe un teren neutru, clujenii au cerut rejucarea finalei și au obținut-o. Astfel, cele două echipe s-au întâlnit iar, la București, pe cochetul stadion „ONEF” (denumirea completă: „Stadionul Oficiul Național de Educație Fizică”), construit în stil Art Déco undeva în Dealul Spirii. Astfel s-a pornit obiceiul ca finala Cupei României să aibă loc mereu la București, pe cel mai important stadion al țării.

La rejucare, Ripensia a învins fără drept de apel, cu 5-0, în fața a zece mii de oameni: două goluri Bindea, două Dobay și unul Schwartz au dat dreptul căpitanului și simbolului ripensist Silviu Bindea să ridice trofeul deasupra capului, umplându-și de glorie echipa și pe sine. Pe 30 septembrie 2013 se împlinesc 79 de ani de la acel moment; o coincidență minunată face ca meciul din șaisprezecimi să aibă loc cu doar cinci zile înainte de această dată.

O poză prea mică pentru o victorie atât de mare. Sursa: digisport.ro.
„U” Cluj, ca multe alte echipe de mare tradiție din fotbalul românesc, este actualmente un club chinuit. În insolvență și în sezonul trecut al Ligii I aproape de retrogradare din această cauză, fără victorie în această ediție a campionatului național și cu doar două puncte din șase meciuri disputate, clujenii se află pe penultimul loc în clasament și ca valoare sunt sub multe echipe din locurile fruntașe ale celor două serii din Liga a II-a, ce nu și-au permis să promoveze din diverse motive, mai puțin cel sportiv.

Ripensia poate profita de situația în care se află clubul ardelean și îl poate surclasa pentru a accede în „optimi”. Chiar și așa, înfrângerea cu AS Comloșu Mare, diferența de experiență a jucătorilor și cele patru eșaloane dintre cele două echipe trebuie să ne facă să abordăm acest meci cu toată seriozitatea; adversarul nu trebuie subestimat în niciun fel. Iar până atunci, avem nevoie de puncte în Campionatul Județean Timiș, sâmbătă, pe „Electrica”, împotriva Daciei Cărpiniș.

Tempo Ripensia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu