joi, 12 septembrie 2013

Ripensia Sport Magazin

Ca și cum anunțul de acum câteva săptămâni privind deschiderea unui magazin oficial al clubului nu era de ajuns, în seara asta a fost anunțată și o revistă oficială, Ripensia Sport Magazin.

Revista va putea fi găsită la chioșcurile de presă din toată țara pe data de 15 a fiecărei luni (primul număr în octombrie) și va avea 60 de pagini „de înaltă ținută – grafică, informațională și morală”. O inițiativă binevenită, îmi este clar că voi colecționa revista încă de la primul număr, care apare în octombrie.

Am dubii, însă, legate de logistica unui astfel de proiect. E greu să editezi o revistă lunară într-o vreme în care presa scrisă trage să moară. E greu să faci astfel încât revista să ajungă în toată țara. Și aștept să văd cine sunt „jurnaliștii de valoare” care „vor scrie analize, reportaje, interviuri, articole de istorie și statistică”. Sigur, nu mă aștept la alde Tolontan, Ioanițoaia sau Ivanovici (proaspăt debarcat de la DIGI Sport), atât din cauză că nu-i consider jurnaliști, ci agitatori, cât și pentru că sunt niște mercenari ce se vând scump. Dar nici numele redactorului-șef, Octavian Stăncioiu, nu-mi spune nimic. Siteul său pare mai degrabă un blog naționalist, decât un site de jurnalism sportiv. Dar hai să nu fiu cârcotaș și să acord acestui om o șansă. Am încredere că cei din conducerea clubului au luat decizia potrivită în privința revistei. Cum să nu-ți dorești o revistă glossy cu Uzun pe copertă? :) Personal, aș prefera ca primul număr să fie exclusiv despre Ripensia, pentru că există, slavă Domnului, destule de spus despre cum acest club și cum a reapărut el.

Tempo Ripensia!

Un comentariu:

  1. Octavian Stancioiu a fost nominalizat la marele premiu Ioan Chirila in 2007. a scris o carte de istorie a fotbalului, a fost directorul unei reviste saptamanale, Regele Fotbal, a fost presedinte la Fortuna Covaci in liga II. e un ziarist f. cunoscut in Timisoara si nu numai

    RăspundețiȘtergere